Social media citation guide

Geplaatst op: 19-02-2014

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat er bronnen worden gehaald van social media. Echter kan je hiervoor niet altijd de zelfde bronvermelding gebruiken. Het is dus van belang om een social media bron op de juiste manier te vermelden in een essay, verslag of paper. Per social media kanaal is er een bepaalde manier van bron vermelden. Hieronder lees je wat de juiste vermeldingen zijn.

Blog post

Eerst de achternaam van de auteur, vervolgens de initialen. Nu tussen haakjes de datum van de blog post gevolgd door de titel welke eindigt met “[Web Log Post]”. Als laatst noteer je “geraadpleegd van”, de URL link van de blog.

Facebook post

Een facebook post is niet zoals een normale blog, je geeft namelijk de bronvermelding direct bij het bericht. Als eerst neem je de gebruikersnaam van de auteur. Hierna de datum van van de post. Vervolgens plaats je het gehele bericht welke je wilt gebruiken. Achter het bericht schrijf je “[Facebook Update]”. Je eindigt met “geraadpleegd van http://facebook.com”.

Twitter post

Net als bij Facebook plaats je ook bij een twitter bericht direct de bronvermelding. Je begint met de twitternaam van de auteur (vb. @auteur93). Na de naam schrijf je tussen haakjes de datum van de post. Vervolgens schrijf je het gehele bericht van de bron op welke je eindigt met “[Twitter Post]”. Het geheel sluit je af met “geraadpleegd van http://twitter.com”.

Youtube post

Als je een filmpje van youtube gebruikt als ondersteuning van je stuk dan schrijf je de bronvermelding op de volgende manier. Je begint met de achternaam van de uploader, gevolgd door de initialen. Vervolgens noteer je tussen haakjes de upload datum van de video. Hierna noem je de naam van de video welke je eindigt met “[Video file]”. Je sluit de bronvermelding af met “geraadpleegd van”, waarop je de URL van de specifieke video plaatst.

Bronvermelding in word en open office

Copyright

Bronvermelding BIN normen